Projecten

De Amsterdamse broers Jephta, Pieter en Michiel Pieroen voeren voor de VOC. Hoewel het moeilijk is om het leven van gewone  zeelieden uit de zeventiende eeuw te reconstrueren, kan over de broers een intrigerend verhaal worden verteld. Mijn grootmoeder heette Pieroen en stamde rechtstreeks af van Jephta.

Amsterdamse gevelsteen met drie Oostindië-vaarders.

Bij jachtbouwer Royal van Lent op de Kaag worden superjachten gebouwd: de zogenaamde Feadship-jachten. In 2015 is een begin gemaakt met het onderzoek naar de geschiedenis van dit bedrijf, dat zich ontwikkelde van een kleine werf in werkschepen en motorjachten naar het luxe segment van de jachtbouw. 

Koningin Máxima opende op 16 mei 2019 de nieuwe Feadship-werf in Amsterdam. Een tweede werf voor Royal Van Lent.

In 2021 viert de branche-organisatie van offshore-bedrijven IRO zijn 50-jarig bestaan. Korteweg Maritiem Historisch Onderzoek beschrijft  het heden, verleden en de toekomst van de voor de Nederlandse maritieme geschiedenis zo belangrijke offshore-sector.

De Pioneering Spirit van de Nederlandse firma Allseas kan offshore-platforms van zo'n 48.000 ton in één keer van hun sokkel lichten en vervoeren. Met een lengte van 382 meter en een breedte van 124 meter is dit het grootste schip ter wereld.

Momenteel lopen er diverse projecten op het gebied van maritiem-historisch onderzoek waarbij Korteweg Maritiem Historisch Onderzoek is betrokken.